Internetowe Forum Policyjne

Glino Pomóż sobie sam... ! 

logo
. Witamy na Internetowym Forum Policyjnym  !    
.
.
.
Menu główne
.
Strona Główna
Forum
Regulamin
Przepisy dla policjantów
Ogłoszenia
Do pobrania
Linki WWW
Bank Niebieskiej Krwi
IFP Pomaga
Plebiscyt - Złota Pała
Czat IFP
Szukaj
Kontakt z nami

Złota Pała 2010
.
Złota Pała
II kwartał 2010

.: Zaloguj się i zagłosuj :.

Zaloguj
.

Nie masz jeszcze konta? Możesz je założyć. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz miał dodatkowe przywileje jak np. konfigurowanie wyglądu strony, wysyłanie komentarzy z twoim imieniem i wiele innych.

Problemy z logowaniem?

.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Poll
Czy uważasz, że Ryszard Siewierski powinien zostać 01 KGP ?
Tak
6%
 6%  [ 8 ]
Nie
93%
 93%  [ 113 ]
Wszystkich Głosów : 121

Autor Wiadomość
joniecOffline
Temat postu: Gen Siewierski  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 00:35

Zawód: jak każdy
Status: Offline
Ja myslę, że Pan Generał powinien juz odejść na emeryturę, czy zasłużoną to oddaje do jego oceny, może jego Honor Oficera Policji pozwoli mu na swobodna analizę jego działań. Adam Rapacki jeśli bedzie działał tak jak dotychczas w swojej karierze to bedzie dobrze, oby ewentualny stołek nie uderzył mu do głowy. Życzę powodzenia
Pozdrawiam

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lawral
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 08:15

No tak, to może wprowadzić zapis do naszej Ustawy, że 01 KGP wybierają policjanci w wyborach bezpośrednich na 5 letnią kadencję ? Szeroki uśmiech
Michna rzeczywiście moim skromnym zdaniem był najlepszym komendantem głównym.

"Mów mądrze - wróg podsłuchuje."

WolandOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 16:36

Zawód: 52 cm w bicepsie robi swoje
Wybuchła III wojna światowa. Szeroko zakrojone działania podparte potencjałem nuklearnym doprowadziły do zagłady ludzkości. W tym czasie na Ziemi lądują Obcy; penetrując ruiny wchodzą do budynku byłej KGP, a tam na korytarzu spotykają kogo ? No oczywiście, że Ryśka Siewierskiego ..., hehehehehe Uśmiech

XTX
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 16:57

Zawód: Gliniarz
Cytat:
Ludwik Dorn, minister spraw wewnętrznych i administracji, wciąż nie może znaleźć następcy wiceministra Władysława Stasiaka, który odchodzi do Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Wczoraj, o czym dowiedział się „Dziennik”, przepadła kandydatura szefa policji Marka Bieńkowskiego.

tak więc możemy spokojnie dalej teoretyzować Puszczanie oczka

5 grupa dla Dzielnicowych !

Forest
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 17:43
Moderator

Zawód: Policjant
No cóż coraz bardziej zaczyna mi sie podobać konsekwencja 01, coraz więcej spełnionych obietnic, mam nadzieje ze na tym nie poprzestanie. Nie połasił sie na te stanowisko, wielu wątpiło wbrew jego słowom. Jestem zadowolony, choć wolał bym by spełniły sie obietnice dotyczące bezpośrednio mnie szaraczka. Cień szansy jest, bo na razie jak widać z obietnic sie nie wycofuje, oby współpraca z nowym ministrem sie układała, a minister był przychylny naszej formacji i rozumiał dotyczące nas problemy

Robert
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 19:14

Ostrzeżeń: 1
Zawód: policjant
Zaraz, zaraz Forest, osądzajmy ludzi nie po deklaracjach tylko po czynach i bądźmy dokładni Wykrzyknik Przytoczę Ci wypowiedź Pana Bieńkowskiego z 21 listopada 2005 roku niedługo po objęciu stanowiska Komendanta Głównego Policji, a Ty bądź łaskaw wskazać te zapowiedzi, które uważasz już za spełnione Uśmiech

21 listopada 2005 r. Marek Bieńkowski napisał(a):
Jest pewność, że w krótkim okresie czasu stworzymy:
1. Motywacyjny system płac
2. Czytelną ścieżkę kariery zawodowej
3. Transparentny system awansu zawodowego

które PytanieNiejasność

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Forest
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 19:46
Moderator

Zawód: Policjant
Dlatego też napisałem
Forest napisał(a):
wolał bym by spełniły sie obietnice dotyczące bezpośrednio mnie szaraczka.

nie twierdze ze wszystko jest zrobione, ze obecna sytuacja jest dobra, jednak kilka zapowiedzi spełnił (lub sie przynajmniej stara) co daje nadzieje ze moze i któreś z istotnych dla mnie się ziszczą
Pamiętałem jego wypowiedź gdy padały pytania jak długo będzie na tym stanowisku, czy zdąży przeprowadzić te zmiany, które będą długo trwały (znane juz porównanie z wielkim statkiem) itp. Powiedział cos w tym stylu, ze nie ma zamiaru zmieniać pracy, ma tu sporo do roboty, wiele zmian przed nim i nie brał by sie za to gdyby myślał o odejściu. Dlatego tez czekałem na rozwój wypadków i jak postąpi 01 w tej sytuacji (a zmiana była bardzo prawdopodobna). Nie czarujmy sie to polityk i przejście na to stanowisko było by dla niego awansem, nie skorzystał, wiec daje mi to nadzieje ze może mu jednak zależeć na tej firmie.
Może inni tego tak nie postrzegają dla mnie jest to jednak istotna decyzja i sygnał.

zielony2004Offline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 17 Sie 2006 - 21:36

Zawód: policjant 01-05-2007 EMERYT :)
Robert napisał(a):

które PytanieNiejasność

No z tym sie jeszcze nie uporał.
Jak dotychczas nie dał się przekonać że wszyscy policjanci mają te same żołądki, ale to chyba wynika ze starej maksymy mówiącej, że syty głodnego nie zrozumie.
Dołączam do optymistów.
Jakoś jestem dziwnie przekonany, że to pierwszy, pierwszy, który tak naprawdę chce coś zrobić i nawet mu się to udaje.
Dlatego wcześniej napisałem, że jestem nie tylko za obsadzaniem cywila na stanowisku 01KGP ale i 01 KWP.
To prawda, że nasz 01 KGP cywilem jest tylko teoretycznie, ale podoba mi się jego podejście do pewnych spraw.
Może to efekt mojej starczej naiwności, ale na chwile obecną tak uważam i nic nie pocznę Uśmiech

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
dziennikarioOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 18 Sie 2006 - 21:53

Zawód: dziennikarz
dziennikario napisał(a):
Cytat:
Służbę w Milicji Obywatelskiej rozpoczął w 1971 r. w Komisariacie Policji w Lwówku Śląskim, najpierw jako milicjant (1971-1974), a następnie jako referent operacyjno-dochodzeniowy. W 1977 r. został mianowany komendantem posterunku MO w Świeradowie Zdroju.

Czyli po sześciu latach awansował na Komendanta. Piękna kariera - w tym miejscu chciałbym się dowiedzieć jeszcze co robił tata dzisiejszego generała? Czy przypadkiem nie pracował w IV departamencie, czy nie pracował w Moskwie i czemu go nie ma na liście Wildstaina? Ale może to tylko plotki złośliwe.

Chcialem przeprosić generała Ryszarda Siewierskiego za rozpowszechnienie nieprawdziwej plotki, ktora na pewno wyrządziła mu krzywdę. Tym bardziej, że ojciec Ryszarda Siewierskiego zmarł tragicznie, gdy dzisiejszy generał miał lat 12. Nie pomyślałem - pisałem pod wpływem emocji i świeżo pozyskanej plotki.
Chcę również przeprosić całe środowisko IFP za zbliżenie tego świetnego miejsca do Internetowego Forum Plotkarskiego. To jednorazowy, mam nadzieje, wybryk.

pablobOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 18 Sie 2006 - 23:44

Zawód: rzeczNIK
no cóż...plotka nigdy dobrze nie służy komunikacji, dobrze więc, że dziennikario prostuje nieprawdziwe wieści; wielokrotnie pisałem i będę pisał na tym forum : dyskutujmy o sprawach, a nie o ludziach, albo przynajmniej więcej i goręcej o sprawach, a mniej i chłodniej o personaliach, marzy mi się forum ludzi dyskutujących o policji, bez tych wszystkich wycieczek personalnych... jeszcze nie jest za późno, chyba większa i bardziej śmiała musiała by też być w tym zakresie rola moderatorów, niektórzy z nich imponują swoim wyważeniem i powściągliwością w wycieczkach osobistych, inni niestety mają tu sporo do zrobienia, rozumiem - emocje ponoszą i w polemikach czasami, aż kusi żeby komuś dokuczyć, obśmiać, zwłaszcza gdy pisze się anonimowo o osobach publicznych, tylko że wtedy blisko jest już do... magla; no i czasem trzeba przyznać że i nas piszących na forum częściej też poniosą polemiki w kierunku osobistych wycieczek, tylko że z nich nic nie wynika, zajmują miejsce rzeczowej dyskusji, zawsze jest jednak następny dzień i wszystko można zacząć od nowa, nie piszę tych słów tylko w odniesieniu do postów o gen. Siewierskim, choć mam wrażenie, że utyskiwania na niego pozbawione są warstwy faktograficznej, zasadniczo osoby publiczne z kgp pełnią na forum rolę "czarnego luda"' ale ja bardziej myślę o klimacie niektórych wątków; najpierw jest dyskusja, potem ktoś się włącza z agresją i nasze forum zaczyna przypominać popisy małolatów na onecie czy wp; ale zawsze jest następny dzień....

lawral
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 19 Sie 2006 - 00:01

Abstrahując od wybryku (jednorazowego) dziennikaria, który pokajał się tu przed wszystkimi za swój niezbyt miły w istocie post, ośmielam się zauważyć drogi Pablob, że o ile mi dobrze wiadomo (chyba, że jest coś czego nie wiem) Internetowe Forum Policyjne nie jest przynajmniej na razie częścią Biura Komunikacji Społecznej KGP. Zatem określanie zakresu podmiotowego i przedmiotowego dyskusji z twojej strony wydaje się nieuprawnione. Co do dokuczania, jak piszesz, to niektórzy bohaterowie rozlicznych dyskusji bardziej zasługują na konsekwencje służbowe niż na złośliwy komentarz. Myślałem, że jako profesjonalista traktujesz to forum jako instrument badania nastrojów w środowisku policyjnym (całkiem spora populacja do badań). Niestety, usiłujesz na te nastroje wpływać.
A magiel, cóż, magiel też jest potrzebny, to też jest bezcenne źródło informacji, operacyjni i dzielnicowi to wiedzą, rzecznicy już nie.

"Mów mądrze - wróg podsłuchuje."

irishOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 19 Sie 2006 - 00:25

pablob napisał(a):
no cóż...plotka nigdy dobrze nie służy komunikacji, dobrze więc, że dziennikario prostuje nieprawdziwe wieści; wielokrotnie pisałem i będę pisał na tym forum : dyskutujmy o sprawach, a nie o ludziach, albo przynajmniej więcej i goręcej o sprawach, a mniej i chłodniej o personaliach, marzy mi się forum ludzi dyskutujących o policji, bez tych wszystkich wycieczek personalnych... jeszcze nie jest za późno, chyba większa i bardziej śmiała musiała by też być w tym zakresie rola moderatorów, niektórzy z nich imponują swoim wyważeniem i powściągliwością w wycieczkach osobistych, inni niestety mają tu sporo do zrobienia, rozumiem - emocje ponoszą i w polemikach czasami, aż kusi żeby komuś dokuczyć, obśmiać, zwłaszcza gdy pisze się anonimowo o osobach publicznych, tylko że wtedy blisko jest już do... magla; no i czasem trzeba przyznać że i nas piszących na forum częściej też poniosą polemiki w kierunku osobistych wycieczek, tylko że z nich nic nie wynika, zajmują miejsce rzeczowej dyskusji, zawsze jest jednak następny dzień i wszystko można zacząć od nowa, nie piszę tych słów tylko w odniesieniu do postów o gen. Siewierskim, choć mam wrażenie, że utyskiwania na niego pozbawione są warstwy faktograficznej, zasadniczo osoby publiczne z kgp pełnią na forum rolę "czarnego luda"' ale ja bardziej myślę o klimacie niektórych wątków; najpierw jest dyskusja, potem ktoś się włącza z agresją i nasze forum zaczyna przypominać popisy małolatów na onecie czy wp; ale zawsze jest następny dzień....

Pablo, proszę, nie wygrywaj tego błędu dzienniario dla temperowania ostrza polemiki! To jest incydent i jeśli spojrzymy na dorobek całego forum, to takie sytuacje nie są tutaj częste. A w policji nie ma dyskusji pomimo twojej zachęty.

pablobOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 19 Sie 2006 - 01:15

Zawód: rzeczNIK
forum to niestety lawral wciąż bardzo mała populacja - wystarczy przeanalizować liczby osób głosujących w sondach: 200-300 osób, jeśli prześledzisz nicki stale tu piszących też nie będzie więcej osób i znów mam wrażenie, że zamiast dyskusji zaczęły się wycieczki osobiste w style czego to nie wiedzą rzecznicy itp. bez sensu, przecież ja nie "temperuję ostrza polemiki" jak pisze irish, lecz skłaniam się i innych zachęcacam do sporu jak najbardziej ostrego na płaszczyźnie merytorycznej bez wycieczek osobistych, a tu następny post - masz babo palcek - od skądinnąd inteligentnego lawrala - znów pełen polemik natury personalnej, ale jutro też jest dzień...

Image

weiderOffline
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 19 Sie 2006 - 01:53

pablob napisał(a):
(...) znów mam wrażenie, że zamiast dyskusji zaczęły się wycieczki osobiste w style czego to nie wiedzą rzecznicy itp. (...) lecz skłaniam się i innych zachęcacam do sporu jak najbardziej ostrego na płaszczyźnie merytorycznej (...)

żeby dyskutować to też trzeba mieć o czym

a z twojej strony pablob brak chęci do dyskusji lub istotnych informacji

poza tymi które chcesz lub jesteś zmuszony przekazać

jeżeli chodzi o inne tematy "niewygodne" to milczysz jak grób

Robert
Temat postu: Czy R. Siewierski powinien wg. ciebie zostać 01 KGP ?  PostWysłany: 19 Sie 2006 - 01:57

Ostrzeżeń: 1
pablob napisał(a):
... llecz skłaniam się i innych zachęcacam do sporu jak najbardziej ostrego na płaszczyźnie merytorycznej bez wycieczek osobistych ...

Nie rób jaj pablob bo nie Wielkanoc, jeśli chodzi o merytoryczne wypowiedzi to pierwszy powinieneś zareagować na mój post, ale takiej reakcji nie zauważyłem Puszczanie oczka

Cytat:
Zaraz, zaraz Forest, osądzajmy ludzi nie po deklaracjach tylko po czynach i bądźmy dokładni Wykrzyknik Przytoczę Ci wypowiedź Pana Bieńkowskiego z 21 listopada 2005 roku niedługo po objęciu stanowiska Komendanta Głównego Policji, a Ty bądź łaskaw wskazać te zapowiedzi, które uważasz już za spełnione Uśmiech

które PytanieNiejasność

to chyba nie są wycieczki osobiste Puszczanie oczka

ps. a jeśli forum to "bardzo mała populacja", to dlaczego tracisz tutaj swój cenny czas PytanieSzeroki uśmiech

Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat